Die keuzestress of je vandaag liever comfortabel of stijlvol de deur uit wil gaan kan erg frustrerend zijn. Want ja, die mooie hoge pumps zitten na een uur al verschrikkelijk. En die lekkere warme hoodie ziet er absoluut niet professioneel ui voor het werk maar zit wel lekker comfortabel voor bijvoorbeeld je vliegvakantie. Wat als ik je vertelde dat er meerdere manieren zijn om zowel comfortabel als stijlvol de deur uit te gaan. Ik heb hier een paar tips op een rijtje gezet, tips die je zelfs allemaal zou kunnen combineren.

Layeren

Door je kleding te layeren kan je al een hele stijlvolle look creĆ«ren met je meest comfortabele kleding. Layeren houd eigenlijk gewoon in dat je meerdere laagjes kleding over elkaar heen draagt. Zo kan je die lekkere warme coltrui aan, met daar overheen een v-hals truitje. Of je favoriete hoodie, met een gave blazer. Je kan het zo gek allemaal niet bedenken. En al helemaal voor de winter vakantie is het ideaal om lekker warm te blijven. Maar ook in de zomer zou je dit kunnen toepassen door een hemdje te dragen wat je lekker vind zitten, met een doorschijnend bloesje er overheen. Of door een tui (die je waarschijnlijk toch niet nodig hebt…) om je hals te knopen.

Sieraden

Sieraden zijn ook perfect om jouw lekkere lounge kleding tot een modieuze outfit om te toveren. Wil jij niet te veel moeite stoppen in je kleding, prima. De meest simpele outfit met een paar kettingen, opvallende oorbellen en je meest glimmende horloge maakt je hele look compleet. Het is moeiteloos maar het laat uitstralen dat jij helemaal hebt nagedacht over je kleding van vandaag. Vind je kettinkjes niet zo comfortabel zitten? Draag kleding met een hoge hals zoals een bloesje of coltrui, en draag je sieraden daar overheen. Zo voel je er niks meer van.

Kleurgebruik

Met het juiste kleurgebruik kan jij de hele wereld aan. Wil jij vandaag lekker ordinair met een joggingbroek naar je werk? Dat kan zeker. En nee, niet die grijze joggingbroek met vlekken en gaten waar je geen idee van hebt hoe die daar terecht zijn gekomen. Ga voor een joggingbroek met een lekker kleurtje. Bijvoorbeeld lila of licht roze. Draag daar een shirtje bij waar diezelfde kleur in voorkomt met een paar mooie witte sneakers en niemand zal jou beoordelen op je joggingbroek. Op deze manier is het een super gave bij elkaar gezochte outfit die zowel stoer en classy overkomt. Ook felle kleuren vallen goed in de smaak als het gaat om een modieuze outfit. Een fel rode comfortabele hoodie met een zwarte glans legging staat super gaaf. Al helemaal als je ook nog eens rode schoenen in de kast zou hebben staan.

Lekker geurtje

Als laatste, maar zeker niet minder belangrijk als de rest. Draag een lekker geurtje. Je zou denken dat een geur niks te maken heeft met je outfit, maar ik vind iemand in een simpele outfit met een heerlijk geurtje op veel stijlvoller overkomen als iemand met super gave kleding die ruikt naar zweet. Even heel overdreven gezegd natuurlijk, maar er zijn heel veel mensen die daar het zelfde over denken. Geur is iets wat mensen hun aandacht trekt, dus je bepaalt zelf of deze aandacht positief of negatief is.