Nike is veruit het meest verkopende schoenenmerk en sneakers merk van Nederland. De laatste jaren ook een stuk populairder dan Adidas en ook onder kinderen. Wat maakt de schoenen modellen van Nike zo bijzonder? En, met welke modellen zijn zij in staat ook om de kinderharten te veroveren? Nike schoenen die als sneakers de voeten warm, veilig en sportief presenteren. En, sneaker modellen die goed zijn te combineren met rokjes, shorts of spijkerbroekjes.

De Nike Vortex lijkt op een schoen uit een honkbalfilm van de jaren ’60 En toch, nog steeds niet minder hip. Deze levendige, retrostijl schoen komt in wit en zwart en is gedecoreerd met leuke, kinderlijke kleuren. Blauw, rood, marineblauw en zwart. In tegenstelling tot de Presto is dit nog meer een vrijetijdsschoen. Lekker laagdrempelig en dus heel geschikt om aan de voeten van jouw kind te doen voor een picknick. Of een wandeling door Artis.

De Air Max 270 is meer futuristisch dan de andere schoenen. Dit snelle model heeft ook een heel flexibel, ademend bovenwerk. De luchtkamer loopt aan de achterkant in de zool. Waarom is dit een ideale kinderschoen? De schoen geeft vrijheid aan de voetjes, zonder in te leveren op stabiliteit en ondersteuning. De perfecte mix aan eigenschappen voor kinderschoenen. Uit de basketbalwereld is de Nike Air Force 1 over komen vliegen. De schoen heeft een dikke, stevige zool. Veelal komt dit model in egale kleuren en heeft met een leren bovenwerk een mooie afwerking. De schoen is goed schoon te houden. Bijna waterpas.  De schoen komt ook voor kinderen met een midlow en high-model.