Voel jij al een steekje door je hart gaan als je de eerste crease op je favoriete nieuwe sneakers ziet verschijnen? Moet je nagaan dat diezelfde sneaker je een aantal duizend euro zou hebben gekost. Toch zijn er een aantal bijzondere sneakers op de markt waar veel mensen graag hun geld aan uit geven. Wie weet heb jij na het lezen van dit artikel plots een nieuw levensdoel: Eén van deze prachtparen bemachtigen. Lees snel verder en ontdek wat de vijf duurste sneakers ter wereld zijn.

 1. Kanye West x Louis Vuitton Jasper: $30.000 (€26.000)
  We trappen (letterlijk) af met een samenwerking tussen één van ’s werelds grootste modehuizen Louis Vuitton en de wereldberoemde Amerikaanse producer en rapper Ye. Deze samenwerking in 2009 heeft geleid tot heuse eyecatchers in drie kleurstellingen en door het populaire imago meteen erg gewild. Toch was model Jasper uit deze reeks veruit de populairste van de drop. De roze zool laat jou echt opvallen. Er hangt wel een behoorlijk prijskaartje aan deze parels, maar dan heb je wel direct de meest duurste sneaker van de wereld aan je voet… Ook wel wat waard, toch?

 1. Nike Air Mag: $14.999 (€13.290)
  Even ontsnappen aan de realiteit? Met deze sneaker stap jij binnen no time in een andere dimensie! In de film Back to the Future II maken we kennis met zelfsluitende ”space-schoenen”. Een echte musthave gadget voor een sneaker liefhebber, zou je denken. Nike speelde daar in 2011 handig op in door een replica te produceren en doordat er in totaal maar 1500 exemplaren beschikbaar waren, kreeg deze sneaker al snel een skyhigh prijsje.

 1. Chanel x Pharrell x Adidas NMD Hu: $13.995 (€12.400)
  De mensen die deze sneakers in hun kast hebben staan, hebben echt geluk gehad. Er zijn van deze schoenen namelijk maar 500 exemplaren op de wereld. Ze zijn duur, maar eerlijk is eerlijk: ze passen wel echt overal bij. De magische formule is in ieder geval duidelijk: Mix de populariteit van een wereldberoemde artiest zoals Pharrell met toonaangevende designers zoals Chanel en Adidas en je hebt een hit van een sneaker te pakken.

 1. Nike Air Yeezy 2 Red October: $8.400 (€7.400)
  Ye strikes again. Met deze rode klapper was het weer een schot in de roos. Je had er snel bij moeten zijn in 2014 als je zo’n paar had willen bemachtigen, want binnen een paar minuten waren ze al uitverkocht. Dat zorgde ervoor dat de prijs daarna behoorlijk werd opgeschroefd door resellers en dat maakt dat deze rode sneaker na aanschaf al snel rode cijfers zal achterlaten op je bankrekening.

 1. Nike Air Yeezy 2 Solar Red: $8.000 (€7.000)
  Waar de flamboyante Ye normaal graag een explosie van kleur achterlaat op zijn sneakers, heeft hij zich bij dit exemplaar behoorlijk ingehouden. De zwarte basis en kleine details met kleur… Een lekkere draagbare sneaker! Deze sneaker is absoluut een investering in je garderobe. We kunnen wel stellen dat Ye zijn gespekte bankrekening gedeeltelijk te danken heeft aan deze te gekke samenwerkingen met Nike.

Voor welke sneaker zou jij het over hebben om een paar maanden honger te lijden?